Dikişli Paslanmaz Borunun Dekorasyon İle İlişkisi

Dikişli paslanmaz borunun dekorasyon ile olan kuvvetli ilişkisi, mimarların ve heykel sanatçılarının bu materyali kullanmayı tercih etmesiyle ortaya çıkmıştır. Genel olarak paslanmaz borular, dikişli ve dikişsiz olmak üzere iki şekilde üretilir. Dikişli boruların dışında dikişsiz yani çekme borular da bulunur. Dikişli borular daha çok dekoratif amaçlarla kullanılmaktayken, dikişsiz borular yüksek basıncın bulunduğu süreçlerde tercih edilir.

Çekme borular daha çok dekoratif amaçlarla üretilir ve kullanılır. Dikişli oldukları için yüksek basınca dayanıklı değildir. Bu yüzden bazı sektörler, yüksek basınçlı sıvıların akışı için dikişli boruları tercih etmez. Basınç karşısında dirençsiz olmaları, dekoratif amaçlar için kullanılmalarını sağlamıştır.

  • Mutfak
  • Dekorasyon
  • Mimari

Alanlarında tercih edilen dikişli borular, paslanmaya karşı dayanıklıdır. Çekme boruları dekoratif olarak kullandığınız zaman, korozyona uğramayacağı için bulunduğu yerde estetik bir görüntü oluşturur. Zaten paslanmaz çelikten imal edilen dikişli boruların tercih edilme nedenlerinden biri de budur. Dikişli borular parlaktır, parlak olduğu için de bulundukları yerin güzelliğini artırır. Ayrıca, leke tutmadığı için de dekoratif olarak tercih edilir.

Dikişli Boruların Özellikleri

Dikişsiz borular bütün olarak üretilirken, dikişsiz borularda kaynak yani dikiş bulunur. Direkt olarak boru şeklinde üretilmeyen, fakat sonradan boru şeklini alan dikişli boruların dikiş kısımları, yüksek basınçlı sıvıların geçişi esnasında zarar görebilir. Ama düşük basınçlı ya da basınçsız sıvı akışları için, çekme borular tercih edilebilir. Ortamdaki gazlar arındırılır ve dikişli borular bu gazlar arındırıldıktan sonra kaynak yardımıyla üretilmeye başlanır. Bu işlem, kaynağın ve borunun dayanıklılığını da artırır.

Fiyatı da dikişsiz borulara nazaran daha düşük olan dikişli borular, bulundukları yerin güzelliğini ve estetiğini artırır. Bu yüzden dikişli paslanmaz borunun dekorasyon ile ilişkisi bulunur. Zaten bu yüzden firmalar tarafından çokça tercih edilir. Dikişli borular, başta düz bir levha halinde üretilir daha sonra bu levhaya şekil verilir. Bunun için de kaynak kullanılır. Ürünün adı bu yüzden “dikişli boru” olmuştur.

Sektörün öncüsü Kuzey Paslanmaz’da, dikişli ve dikişsiz boru çeşitlerinin tümünü bulabilirsiniz. İhtiyacınıza uygun olarak, farklı uzunluklarda imal edilir.

Yorum yaz

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search