Hidrolik Çelik Çekme Boru Nedir Nerelerde Kullanılır?

Hidrolik Çelik Çekme Boruların Kullanım Alanları Nerelerdir?  

Kaynaksız boru olarak adlandırılan hidrolik çelik çekme borular dikişli borulara kıyasla yüksek bir et kalınlığına sahiptir. Ayrıca, yüksek basınca oldukça dayanıklıdır. Bu nedenle kullanım alanları gün geçtikçe artmaktadır. Hidrolik çelik çekme borular demir çelik pazarında kalın etli boru olarak da bilinir. Rafinerilerde, su dağıtım hatlarında, endüstriyel boru ağlarında kullanılan hidrolik çelik çekme borular doğal gaz boru hatlarında da sıkça tercih edilir. Bu kullanım alanlarının yanı sıra zirai alet endüstrisinde ve vagon imalatında da kullanılır.  Savunma sanayinde de kullanılan hidrolik çelik çekme boruları uzun dönemde bakım ya da onarım yapmadan kullanmaya devam edebilirsiniz.  

Hidrolik çelik çekme boru, fırınlanmış kütüğün haddelendikten sonra kütüğün merkezinde meydana getirilen basıncın ardından sivri uçlu bir çubuk aracılığıyla delerek boru kovanının ortaya çıkarılmasıdır. Zor bir üretim aşamasından geçen hidrolik çelik çekme boruların herhangi bir ek noktası bulunmaz ve yüksek dayanırlılığa sahiptir. Bu nedenle dikişsiz çelik boru olarak adlandırılır. Günümüzde pek çok alanda kullanılan hidrolik çelik çekme boruların üretim maliyeti yüksek olmasına karşın sahip olduğu üstün özellikler nedeniyle sıkça tercih edilir. Ağır sanayide kullanılabilir özellikler taşıyan çelik çekme borular korozyon ve basınca karşı yüksek mukavemet gösterirler. 

Hidrolik Çelik Çekme Boru Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? 

Hidrolik çelik çekme boruları yüksek verimlilik elde etmek için gaz ve petrol iletim ilk sırada olmak üzere muhafaza ve sondaj boruları, hassas borular, hidrolik borular, mekanik borular ve panel borularda tercih edilir. Savunma sanayisinde özel amaçla kullanılan hidrolik çelik çekme borular isteğe bağlı bir şekilde üretilebilir. Hidrolik çelik çekme boruların bir diğer avantajlı yönüyse uzun yıllar boyu ilave bakım ya da onarım gereksinimi duymadan kullanmaya devam edebilmenizdir.

Hidrolik çelik çekme boruları satın alırken bazı kriterlere özen göstermelisiniz. Çelik çekme boruları satın alırken güvenilirliğini ispatlamış ve müşterileri tarafından olumlu görüş bildiren firmaları tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra fiyat karşılaştırması yapmalı, satın almayı düşündüğünüz ürünlerin kaliteli materyaller kullanılarak üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Yüksek verimlilik için uygun fiyatlı adı altında satışa sunulan düşük kalitedeki ürünleri satın almaktan kaçınmalısınız. 

Yorum yaz

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search