Paslanmaz Çelik Boru Fiyatlarını Belirleyen Faktörler Nelerdir?

Paslanmaz çelik, birden fazla elementten oluşan bir demir alaşımıdır. Doğada bulunan saf demir kırılgan yapıdadır. İçeriğinde yer alan krom sebebi ile korozyona karşı yüksek dayanıma sahip olan paslanmaz çelik, karbon sayesinde de sertlik özelliğine sahip olur. İçeriğinde bulunan malzemelerin miktarına göre farklı özelliklere sahip olan paslanmaz çelik, en basit haliyle krom ve karbon içerir.

Paslanmaz çelik boru fiyatları, birçok değişkenden etkilenir. Döviz kuruna ve materyallerin fiyatlarına göre çelik boru fiyatları da değişiklik gösterebilir. Paslanmaz boru çeşitli sektörlerde ihtiyaç duyulan bir malzeme olduğu için birçok sektör fiyat değişikliklerinden etkilenebilir.

Paslanmaz Çelik Boru Fiyatları Nelerden Etkilenir?

Paslanmaz çelik boru yapımında kullanılan nikel, krom, ham çelik fiyatı, menşei ülke ve Euro/USD paritesi, fiyatları etkileyen en önemli unsurlardır. Paslanmaz çelik borular, kullanım alanlarına göre farklı özelliklerde ve kalitede üretilir. Dolayısı ile paslanmaz boruların içeriğinde kullanılan bileşenler ve oranlar da değişiklik gösterdiği için fiyatlarda de değişiklikler görülebilir. Farklı özelliklere sahip paslanmaz çelik boruların her biri için, ayrı bir fiyat çalışması yapılır. Sonuç olarak; paslanmaz çelik boru fiyatlarını etkileyen temel unsurlar şu şekildedir:

  • Paslanmaz boruların üretiminde kullanılan malzemeler ve bu malzemelerin miktarı,
  • Paslanmaz çelik boruların kullanılan teknikler ve teknolojiler,
  • Paslanmaz boruların hangi ülkeden ithal edildiği,
  • Paslanmaz çelik boruların özellikleri ve kalitesi,
  • Paslanmaz boruların boyut, uzunluk ve şekil gibi fiziksel özellikleri,
  • Paslanmaz çelik boruların üretiminde kullanılan malzemelerin maliyetleri,
  • Boruların ithal edildiği fabrikanın doluluk kapasitesi de fiyatı etkileyen unsurlar içinde sıralanabilir.

Çeliğin fiyatı; menşei ve sahip olduğu kaliteye bağlıdır. Paslanmaz çeliğin işlenebilir olmasının artması ile kalitesi de artar. Paslanmaz çeliğin işlenmesini artıran özellikler ise içeriğinde kullanılan bileşenlerdir. Krom, nikel, bakır, mangan, silisyum, karbon, titanyum, molibden gibi bileşenlerin özellikleri ve üretildiği ülke, paslanmaz çelik boru fiyatlarını doğrudan etkiler.

Paslanmaz çelik boruların çeşitli sektörlerde çözüm üretebilmesi için ihtiyaç duyulan özellikleri kazandıran bu malzemeler, uluslararası pazardaki pek çok etkenden fiyat değişikliği yaşayabilir. Paslanmaz çelik borular, kullanılacağı alana göre çeşitli özelliklerde üretilir ve bu özellikler doğrultusunda fiyatlandırılır.

Dünya standartlarına uygun ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için Kuzey Paslanmaz ekibiyle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Start typing and press Enter to search